29 Ekim 2011 Cumartesi

Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmağa hazırız. 1923 (Atatürk'ün S.D. III, S. 71)

Blogdaki ilk yazım ....
    Ne yazık ki üzüntülerimi  ve teessüflerimi belirterek başlamak zorundayım...bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve ne yazık ki canım ülkemde kutlama yok.Neden mi? Son zamanlarda karabulutların üzerimizde olduğunu gösteren felaketler üst üste geldi de ondan.Birilerinin bunları bahane ederek her yıl zorla gittikleri kutlamalar bu yıl yok.Omuzlarından büyük bir yük kalkmıştır eminim ki.Kutlama denince akıllarına zil takıp oynama yada içip ,dağıtmak mı geliyor bilemiyorum ama ben bugün gökyüzüne baktığımda uçak gösterileri,televizyona baktığımda ise ellerinde Türk bayraklarıyla aydınlık Türk gençlerini görmek isterdim.
     Kızımın ilk  Cumhuriyet Bayramı ama ne yazık ki yıllar sonra O'na şunu söyleyeceğim :senin doğduğun yıl kutlama olmadı yavrum.Önce 24 yürek oyuntusu ...ardından yeryüzü sarsıntısı...evet hepimiz çok üzüldük.Bebekler,çocuklar,gençler,kadınlar,yaşlılar her biri için ayrı ayrı gözyaşı döktük.Bu bayram bunlara rağmen cumhuriyetimize nasıl sahip çıktığımızı göstereceğimiz çok iyi bir fırsattı halbuki...
     Gençlerimiz ve her gelecek kuşak bilmelidir ki bu vatanda kurduğumuz Cumhuriyet yönetimi Atatürk’ün önderliğinde bir ölüm kalım savaşından sonra gerçekleştirilmiştir.Bunu evlatlarımıza bizler anlatacağız,bu bizim asli görevimiz.Yoksa bu büyük başarının arkasında binlerce şehidin binlerce gazinin harcının olduğunu nereden bilecekler??
  Şüphesiz ki bizim çocuklarımız bu görevin bilinci içinde kendilerine bırakılan emaneti sürekli koruyacaklar Türkiye Cumhuriyeti’ni Büyük Önder’in çizdiği yolda sonsuza dek yaşatacaklar....

İşte böyle sevgili blog.Aslında seninle kayıt aşamasındaki anlaşmamız Bahar'ımın güzel günlerini paylaşmak üzerineydi :) Ama bu saygısızlığı kaleme almadan başlamak Atama hadsizlik olurdu.

Kutlu ol sen CUMHURİYET.Sonsuz ol.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder