11 Kasım 2013 Pazartesi

kızım rüya gördü (yani bence :)



    Bebekler uyurken gülümser ya melekler güldürüyor denir ya, bu hoştur ama en tatsızı uyurken birden ağlamalarıdır. Korkmuş ve çaresiz uykulu halleriyle ağlamalarına hiçbir anne baba dayanamaz.Biz de çok etkileniyoruz Bahar ağlayarak uyandığında. Benim yatağını ayırma konusundaki üstün çabalarıma rağmen  babasının son günlerde öksürük nedeniyle aramızda yatmasını istediği kızımız cumartesi sabaha karşı rüya gördü ve biz bunu o dakika anladık.Babası ve ben şaşkınlık içinde farkettik bu durumu.Uyandı ve babasına dönüp kızgın kızgın "Sana yok " dedi..Sonra da "kara kıııııız " deyip ağlamaya başladı. Yaşanan sahneden çıkardığımız  sonuç rüyasında babası karakızı  almıştı ve Bahar buna kızmıştı.
      Bir de kız çocukları babacı olur diyorlar.Bu sıralar kızımız babasını her fırsatta uzaklaştırıyor.Sen git- sana yok- anne benim - gibi terslemelerle babamızı istemediğini ifade ediyor.Bunun dışında çok iyi anlaşıyorlar.Birlikte video izliyor, kitap okuyor, oyun oynuyorlar.Ama Baharın anlık itme- istememe hareketlerine babamız bozulmuyor değil.Aslında  bu normal , dönem dönem itiraz etme anneyi sahiplenme gibi bireysel hareketleri olabiliyor.Bir de bunu babamıza anlatabilsek de bozulmasa ve boşuna üzülmese çok iyi olacak ya neyse  :)


Bu da şimdilerde yanından ayırmadığın KARA KIZ. Yatarken bile yanında.Hep böyle sabit bir bebeğin olsun istemiştim Sonunda oldu.Özdeşleşme gibi değilde ; onu arkadaş-kardeş gibi gördüğün , hayal dünyanda zenginleşen hayallerin olduğu böyle bir oyuncak ile arkadaşlık çok sağlıklı bence.Varlığı ile kendini iyi hissedebileceğin , sarıldığında kucağını dolduran bu siyahi oyuncak rengi itibari ile senin her dilden dinden ve renkten insana aynı gözle bakmanı sağlar umarım. Bakalım kara kız kaç yıl seninle , bizimle olacak ???

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder