14 Ocak 2012 Cumartesi

9. ay Bahar'dan izlenimler


Bebeğim herşey yolunda ...
Sen sağlıkla büyüyorsun ve içimdeki sevgi de aynı oranda katlanarak büyüyor.
Yemek yeme konusunda internetten araştırdığım ve uygulamayı denediğim bir yöntem var "Baby led weaning"
Yani sen ellerinle dilediğince önüne koyulan yiyeceği yiyorsun.Mama sandalyenin altına büyükçe bir örtü serip, yemek sonrasında üstünün başının değişmesi ve hatta banyo yapmanı gerektiren bir kirlenme olsa da bunu denedim ve sen çok mutlu oldun.

Havuç brokoli ve karnıbahar buharda pişip senin için hazırlar,parçala böl - ye yaptın (baby led weaning) ama yarısından fazlasını da yedin afiyet bal şeker olsun güzel yavrum.


Bu da tüm annelere tavsiye ettiğim porselen yumurta tavası.
Teflonun zararlarını anlatmaya gerek yok sanırım.Bu tava ocakta kullanılabiliyor ve çok da sağlıklı.Yumurta ve rondodan geçirilmiş yulaf karışımı : süper !

Bu da kıyma küplerinin görünüşü.Kıymaları az suda yağ eklemeden haşlayıp suyunu saldıktan sonra çekmesini bekliyoruz.Kısık ateşte bu pişmeyi sağladıktan sonra da buz kalıbının herbir gözüne doldurup buzluğa atıyoruz.Ve her yemek yapışımızda 1-2 küp atıyoruz.Misss mis...

Yoğurt çorbasını pek sevmesen de besleyici bir çorba kısa tarifi: kırık pirinç haşlanır.Yumuşayınca yoğurt un ve yumurta sarısı karıştırılıp pişen pirinç suyu ile ılıklaştırdıktan sonra tencereye eklenir.1-2 dk daha kaynatılıp altı kapatılır.İsteğe göre üzerine kızarmış ekmek ufalanabilir.

İnternetten aldığım 2 güzel kitap,hepsini okudum desem yalan olur.Hep böyle olur ya....
ilk heves alırsın ve bir kenarda durur durur dururrrrr....

Yılbaşı gecemizden fotoğraflar.Babaannen ve deden ile birlikte girdik ilk yeni yılına.Sen fotoğraf çekilmekten sıkılıp ağlamaya başladın.Masamızda da yo yok hani :)
Ahsen Teyzelere gitttiğimizde yeni hamile kuzende ordaydı (Dilek) Güzel bir gündü

Ocak 1 itibariyle babaannede kalma günleri başladı.
Kış günü evde yalnız kalmayalım diye babanla böyle bir çözüm bulduk.

Ne çok kar yağdı.Kaç gün dışarı çıkamadık :( Ama manzara süper





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder